Forlaget Patagonien

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Velkommen
Udgivelser -----
Om forlaget
Forfattere
Kontakt os
Links
 
 
 

Udgivelser

Her er en oversigt over forlagets nye udgivelser.
Flere bøger vil komme til i løbet af 2023 og fremover.

 

Hypothalamus

 

Peter Hovmand
Fortællinger om jagt og fiskeri
Noveller
Forlaget Patagonien 2023

123 sider - Normalpris 150 kr.

ISBN 9788797395622

Det handler ikke kun om drengestreger og aggressioner der kommer ud af kontrol. Det handler også om de dybere drifter og længsler, der kun sjældent bliver indfriet.

Bag vreden lurer håbet om at forstå den underlige verden vi lever i ...

Om de første novellesamlinger skrev anmelderne blandt andet:

"Små tætte fortællinger, der røber et uhyre skarpt blik for det system af magtanvendelse, trods og ydmygelse, som udgør den mere hårde del af drenges univers. Hovmand får gang på gang skrevet læseren en kold klump i mellemgulvet. Han er en fortæller, som kender det mandlige kamphormon fra sin egen krop og kan levere en temmelig enestående analyse af det rastløse beredskab, der er blevet en hjemløs og uforudsigelig dark horse i det sociale spil ..."
- Politiken

"Inde bag den skal af råhed, som tilfældigheder og situationer provokerer, findes de gode følelser, de bløde længsler og drømme. Helten ønsker sig ofte væk fra det vilde og voldsomme, når bordet har fanget og det onde kører friløb. Det er i disse momenter, i den psykologiske spænding Hovmand viser sit mesterskab."
- Jyllands-Posten





Hypothalamus

 

Peter Hovmand
Fortællinger fra Fremmedlegionen
Noveller
Forlaget Patagonien 2022

109 sider - Normalpris 150 kr.

ISBN 9788797395608

Denne samling fortællinger giver et andet perspektiv på den verden vi lever i. Livet som professionel soldat handler ikke kun om mod og udholdenhed, loyalitet og ære, men også om afsavn og smerte, som ikke altid kommer til udtryk før det er for sent ...

Om de første novellesamlinger skrev anmelderne blandt andet:

"Historierne giver ekko. Ikke mindst dér, hvor noget afgørende ændrer sig i et menneske eller i et menneskes forhold til de andre. Peter Hovmand har et meget sikkert blik for de irrationelle mekanismer, der kan binde mennesker til hinanden eller støde mennesker fra hinanden. Han har en viden om verden, som er forbløffende ... og hans evne til at dække det korte forløb, så at alt i det kommer frem, er mindst lige så forbløffende."
- Weekendavisen

"Peter Hovmands indsigt i den menneskelige hverdagspsykologi er fænomenal, hans fornemmelse for selvbedraget er evident, men først og fremmest er hans kunstneriske sans for at tilrettelægge en handling og dosere afsløringen med læseren som indforstået og spændt medviderforrygende."
- Berlingske Tidende






Storbyeremit
Fotoessay
Forlaget Patagonien 2022

120 sider - Normalpris 299 kr.

ISBN 9788799524730

I en metropol bor der millioner af mennesker, men hvert menneske lever ofte i sin egen lille boble. Ensomheden kan være enorm i en storby, hvilket kan forekomme paradoksalt, men ensomheden kan også være befriende, give tanken frit spil, et afslappende øjeblik eller bare arbejdsro.

Mennesker går fra sted til sted, som regel i deres egne tanker. Måske skal de hjem til frokost eller aftensmad, måske skal de hente børn, måske skal de bare hjem til en ensom lejlighed og et imødekommende fjernsyn eller en god bog. Andre gange står - eller sidder folk og venter på bussen eller toget i ensomhed, mens verden bare triller forbi.




Hypothalamus

 

Peter Hovmand
Hypothalamus
Roman
Forlaget Patagonien 2022

206 sider - Normalpris 249 kr.

ISBN 9788799524792

Hypothalamus er den del af hjernen der styrer menneskets vrede og aggressioner.

Mary bor alene ude på landet. Hun nyder de små ting i hverdagen, haven, skoven og de gode minder. Hun har to sønner der besøger hende jævnligt.

Men ikke alt er fryd og gammen. I det skjulte lurer hendes afdøde mand, Poul, og virkeligheden er helt anderledes end hun havde forestillet sig.

Fortiden påvirker nutiden. Virkeligheden kan ses fra forskellige perspektiver. Det er Pouls fortid der vender tilbage, og det er den ældste søn, John, der bliver den handlende kraft.

Og på sidelinjen står Henrik, den umulige lillebror, adopteret, halv grønlænder, arbejdsløs. Men måske er det netop ham der kan se, hvordan det hele hænger sammen ...

"En rigtig fin fortælling om menneskets psykologi, og om hvordan fortiden kan påvirke nutiden. Men også en stærk fortælling om forholdet mellem to brødre. Romanen er velskrevet, og personerne træder levende frem."
- Dorthe Jørgensen, Dansk BiblioteksCenter

**** "Man kommer ind i nogle familiemønstre som kan virke let genkendelige for nogen og svært genkendelige for andre. Og det er vældig interessant, for man får historien fra flere vinkler og får en relation til hver enkel karakter ... Et spændende og anderledes værk, som man bliver ret eftertænksom af."
- Bogrummet.dk





 

Freddy Hagen
Georg Brandes' blændværk
- og det andet moderne gennembrud
Dansk kulturhistorie
Forlaget Patagonien

Bogen om opgøret med Georg Brandes er under udarbejdelse ...






Vild med Vestjylland
Anderledes ture i det vilde vesten
Forlaget Patagonien 2014

175 sider -

ISBN 9788799524747

En anderledes, enkel rejsebog om Vestjylland – med fokus på natur og historie - skove, hedeområder og de gamle byer - strande og fæstningsanlæg.

Med stor indsigt og kærlighed tager forfatteren Peter Hovmand os helt ind i hjertet af Vestjylland.

Efter talrige rejser rundt i regionen (dels som soldat og senere som fotograf) har forfatteren en helt særlig sans for, hvad der er vigtigt, når man er ude vestpå ...

Det anbefales at man anskaffer sig et opdateret kort som supplement til bogen.

Bogen er udsolgt. Vi arbejder på en revideret udgave.






Knut Hamsuns oprør
Hamsun, Nietzsche og oprøret
mod det moderne samfund
Forlaget Patagonien 2013

125 sider - Normalpris 99 kr.

ISBN 9788799524716

Dette er ikke en biografi om Knut Hamsun, det er til gengæld en kritisk indføring i nogle af hans sværeste, men nok også vigtigste romaner, nemlig 'Mysterier' og 'Pan' fra henholdsvis 1892 og 1894. Hermed fokuserer bogen på kernen i forfatteren Knut Hamsun, nemlig hans litterære værker og hvad de rummer af betydning for læseren.

Hamsuns tidlige romaner er moderne, eksperimen-terende litteratur der i sin tid var helt fremme i frontlinien af genrens udvikling, længe inden nogen begyndte at tænke på f.eks. James Joyce og Virginia Woolf ...

"Fyldt med gode iagttagelser ... Hamsun ses her at gøre oprør i en efterligning af Nietzsche mod de moralske værdier i samfundet ... Men det viser sig senere, at Hamsuns modernitetskritik er af konservativ art: Han vil bekæmpe den moderne splittelse med gamle bondeidealer ... Peter Hovmand foretager diskursanalyser af det filosofisk-ideologiske indhold i romanerne - og det er som sådan karakteristisk for hans behandling af dem. Det er det tematiske indhold der interesserer ham ... med sine uomtvistelige indsigter ..."
- Bo Hakon Jørgensen, dr.phil., Kristeligt Dagblad

"Peter Hovmand har et levende sprog ... Fremstillingen følger med stor og indlevet energi spillet mellem mystifikation og provokation i de hamsunske heltes forhold til omverdenen, og overordnet udmærker analyserne sig ved god tekstforståelse. Inspirationen fra Nietzsche er en relevant indfaldsvinkel, og det er en god idé at tage udganspunkt i moralkritikken snarere end i de mere ideologiske udfald mod den moderne kultur ..."
- Martin Zerlang, professor, Københavns Universitet

"Hamsuns romaner og Nietzsches tankegods er svært stof ... Bogen vil være et vægtigt indlæg i udforskningen af et forkætret og vanskeligt forfatterskab."
- Jytte Bræmer, Dansk BiblioteksCenter






Ikke altid sådan her
Fortællinger fra afgrunden
Forlaget Patagonien 2012

170 sider -

ISBN 9788799524709

Historierne handler ofte om voldsomme oplevelser der ændrer hovedpersonens liv i et koncentreret øjeblik. Således prøver vidt forskellige mennesker på hver deres måde at påvirke deres skæbne i en bedre retning. Men det er bestemt ikke altid det ender som de havde håbet.

Vi kommer bl.a. tæt på den rige alkoholikers svanesang, skæbner på brandsårsafdelingen, den gamle købmands møde med en røver, kærlighedsforhold i storbyen, et djævelsk faldskærmsspring, børshajens forliste drømme og håb ... og meget, meget mere.

Bogen er udsolgt.

***** "Peter Hovmands noveller er mesterlige ... hans indsigt i den menneskelige hverdags-psykologi er fænomenal, hans fornemmelse for selvbedraget er evident, men først og fremmest er hans kunstneriske sans for at tilrettelægge en handling og dosere afsløringen med læseren som indforstået og spændt medvider forrygende."
- Niels Houkjær, Berlingske Tidende

"Det er både rørende, modbydeligt og tankevækkende på samme tid ... man suges ind i de enkelte fortællinger, der bruges til at reflektere over samfundet generelt ... Novellesamlingen viser en forfatter med et stærkt greb om det danske sprog. En udgivelse jeg anbefaler på det varmeste."
- Jakob Holm Krogsøe, Dansk BiblioteksCenter

"I denne novellesamling bliver man som læser skubbet ud til randen af livet, ud hvor det er svimlende at kigge ned. Novellerne arbejder med et 'point of no return,' hvor der vitterligt ikke er noget return ... Peter Hovmand har sans for at beskrive de små valg i hverdagen, som kan være fatale ... Den bedste novelle er 'Sår' ... et genialt twist som viser nogle helt andre sider af en ulykke, end man forventer ..."
- Kim Stig Andersen, Ørestad Avis






Grødhoved
Roman
Forlaget Patagonien 2014

362 sider -

ISBN 9788799524723

Michael bliver alvorligt såret som soldat i Afghanistan, og efter et par måneders genoptræning og en frivillig exit fra hæren skal han til at finde sig selv igen. Det bringer ham dog hurtigt på afveje, men han kæmper stædigt videre med at få styr på sit liv. Løsningen ligger måske i en vandretur til toppen af Pyrenæerne sammen med soldaterkammeraten Caspersen, men det kræver mange forberedelser, og ingen af dem aner, hvad der venter forude …

'Grødhoved' er en tragikomisk roman om en såret soldats vej tilbage til livet.

Bogen er udsolgt.

"Hovedpersonerne begiver sig ud på en skæv og slingrende odysé ... med genvordigheder og uventede glæder til følge. Det er ikke selvmedlidenhed, som de to veteraner lider af, men derimod en kuldslået gævhed, som er ganske gribende. Det gode ved 'Grødhoved' er, at den hverken folder et melodrama eller en skæbnefortælling ud. Derimod er romanen tro imod den lange og seje kamp for at komme tilbage til en form for normaltilstand, som mange soldater må kæmpe med ... et værk som 'Grødhoved' kan udgøre et bemærkelsesværdigt bidrag til den offentlige eftertanke."
- Lasse Horne Kjældgaard, Politiken

"Som veteran fanger bogen mig omgående. Forståelsen for de problemer de fleste af os møder i dagligdagen, efter hjemkomst fra en vilkårlig udsendelse, er perfekt beskrevet af Peter Hovmand. Hans forståelse og indblik i veteranernes verden er lige i øjet, og han formår at beskrive sindstilstande og forskellige situationer helt nøjagtigt. En bog der er værd at læse for ikke kun samtlige veteraner, men ligeledes også for Hr. og Fru. Danmark, der har en holdning til Danmarks og verdens udsendte soldater."
- Dennis Ohlsen, veteran

"Soldaten Michael har været udstationeret i Afghanistan, men blev alvorligt såret og sendt tilbage til Danmark ... Her prøver han at påbegynde et nyt liv uden for militæret, der ellers har været hans et og alt ... Han har det svært, bliver nemt træt og irriteret og er hurtig til at blive vred. Alligevel planlægger han en vandretur til Pyrenæerne med en kammerat ... Det bliver en tur med forviklinger og overraskelser ... Målgruppen omfatter både mænd og kvinder."
- Michael Olsen, Dansk BiblioteksCenter


 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
/--------------